САЩ работят върху план да предоставят на Украйна разузнавателна информация в

...
 САЩ работят върху план да предоставят на Украйна разузнавателна информация в
Коментари Харесай

САЩ дават разузнавателна информация на Украйна срещу Русия

 

Съединени американски щати работят върху проект да предоставят на Украйна разследваща информация в действително време, която да ѝ помогне да се опълчи на хипотетична планувана съветска инвазия,, базирайки се на високопоставени представители на американската държавна администрация.

Сред ограниченията, които разискват Белият дом, Пентагонът и Държавният департамент, са пренасочването на планувани преди този момент за Афганистан военни хеликоптери и друго военно и разследващо съоръжение към Украйна. В допълнение американската администрация обмисля изпращането и на спомагателни специалисти в областта на кибервойните. Вестникът добавя, че Съединени американски щати и Англия към този момент са изпратили редица експерти в тази област - за реакция при положение на „ киберудар по Украйна “.

Според " Ню Йорк Таймс ", американската информация за Украйна може да включва сателитни изображения, от които може да се дефинира дали руски войски се насочват към прекосяване на границата, с цел да могат украинските военни да предотвратят възможна офанзива.

Източниците на вестника настояват, че американските разследващи служби в действителност към този момент са почнали да дават на Украйна достъп до доста по-голямо количество материали, в сравнение с преди скупчването на съветски военни елементи по границата. 

Още по тематиката:
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР